2 augusti 2007

Nya Harry Potter håller inte måttet

Nu har jag också sett den. Harry Potter och Fenixorden. Hade rätt höga förväntningar. Det är ju Harry Potter liksom. De filmerna brukar alltid vara fyllda med spänning, mysterium och action. Men den här gången blev jag riktigt besviken. När filmen var slut tänkte jag: jaha.. var det här allt? Filmen kom liksom inte igång ordentligt. Jag kände mig lurad på nåt vis. Filmen kändes mer som en transportsträcka mot slutet och uppgörelsen än som en del av historien. Ni som vet: Är boken lika trist?

2 kommentarer:

Maria sa...

Det händer mycket mer i boken, men det är ändå den del i serien som jag tycker minst om, mest för att Harry är sur och irriterad så ofta. Men har man läst de första fyra böckerna och vill läsa resten också, är det nog bra att läsa även den femte och inte nöja sig med filmen, för då missar man en hel del.

tilda sa...

Men ge dig! Filmen var ju kalas. Jaja, smaken är som baken ;)
Boken tyckte jag desvärre inte lika mycket om. Harry är bara sur, men vänta bara till bok sex som är en lång och eländig transportsträcka till sista boken och finalen. Den filmen kan nog bli ganska trist.