22 augusti 2007

Bokfemman - Svensk litteratur

Den här veckan är temat för Malins bokfemma svensk litteratur vilket passar mig perfekt eftersom det är nästan det enda jag läser :)

Jag har valt att lista 5 svenska författare som alla har skrivit två eller flera böcker som jag har läst och tyckt väldigt mycket om. Jag har med flit valt bort de svenska deckarförfattarna, annars skulle de ta över min lista och listan skulle dessutom bli alldeles för lång :)

1. Jonas Gardell - En komikers uppväxt, Ett ufo gör entré, Jenny, Så går en dag ifrån vårt liv och kommer aldrig åter.

2. Henning Mankell - Det är inte bara hans deckare som är bra. Han skriver även väldigt bra böcker om annat. T.ex Comedia Infantil och Leopardens öga.

3. Unni Drogge - Jag Jag Jag, Andra sidan Alex, Lutherska Badet

4. Johanna Nilsson - Hon går genom tavlan ut ur bilden, Rebell med frusna fötter, Konsten att vara Ela

5. Liza Marklund/Maria Eriksson - Gömda, Asyl och Mias hemlighet. De två första har Liza Marklund skrivit baserat på Maria Erikssons egen berättelse. Mias Hemlighet och Mias Systrar (som jag ännu inte har läst) har Maria själv skrivit. Otroligt gripande böcker!

4 kommentarer:

Hanna sa...

Oho, "Konsten att vara Ela" och "Rebell med frusna fötter" är sådana böcker som jag är ledsen för att jag redan har läst! Jag kan ju läsa dem igen men riktigt samma sak blir det inte. Så bra är de!!!! Gardell är inte så dum han heller.

Annchen sa...

Oh, har johanna nilsson skrivit fler böcker? kanske man skulle läsa. gillade tavlan, men blev ledsen av den också.

Mala sa...

Johanna Nilsson har skrivit 7 böcker tror jag. Jag har 5 av dom :)

*Malin* sa...

Och jag har faktiskt aldrig läst ngt av Gardell... Det har liksom inte blivit av.