22 juli 2007

Sagan om helgen

Det var en gång en kille och en tjej som hette Erik och Malin. De hade en kompis som hette Karl. En helg bjöd Karl till 25-årsfest i Davids stuga utanför Bengtsfors i Dalsland. Malin och Erik tackade ja till festen eftersom de tyckte om Karl och ville vara med och fira honom.

På fredagsmorgonen åkte Erik och Malin först till Sickla för att köpa gummistövlar. De ville inte bli blöta om fötterna när de var i Dalslands skogar. Sen åkte de till Solna för att hämta upp Hannah, Karls flickvän, och sen åkte de vidare till Karlstad. I Karlstad mötte de upp Karl. De fyra åkte först till Systembolaget och köpte dricka och sen till affären för att inhandla mat, frukost och snacks. Efter att de två paren ätit lite mat åkte de vidare till stugan i Bengtsfors. Stugan var av gammalmodigt slag och saknade både rinnande vatten och el men vatten hämtade de i brunnen och värme fick de av att elda i spisen. På kvällen satt de fyra vännerna och småpratade med endast stearinljus som ljuskälla. Mysigt tyckte Malin. Innan det var dags att sova behövde Malin och Hannah besöka utedasset. På vägen dit började det prassla i buskarna och något stort sprang i väg. Malin och Hannah sprang åt motsatt håll, in i huset igen. Eftersom de var lite skärrade gick Erik med dem bort till dasset. En bit bakom dasset, bland träden, såg de att det som prasslade i buskarna var en älg! Det var första gången Malin såg en älg i vilt tillstånd. Hon tyckte att det var spännande men lite läskigt.

På lördagen kom det fler folk för att fira Karl. Först kom David och Najda (ägarna av stugan) och Sara och Magnus. David och Nadja hade gräsklippare med sig så Hannah började klippa gräs i trädgården eftersom festen skulle vara där. Malin krattade gräs och Linus, Norén och Biffen som nu också hade anslutit till sällskapet bar bort gräshögarna.

Till slut var alla gästerna på plats. Malin och Erik kände de flesta eftersom många av gästerna var körfolk. Sammanlagt var de 18 stycken som drack välkomstdricka, åt sill och potatis, gjorde ett Karl-test, sjöng, åt tårta, drack öl och vin, skrattade och mådde bra. På kvällskvisten blev det lite kyligt så några av gästerna flyttade in i stugan och satt vid vedspisen och filosoferade medan de andra satt ute och sjöng. Runt småtimmarna gick de första och la sig, Malin och Erik var två av dem. Eftersom de hade varit där redan kvällen innan hade de en av de bästa sängarna. Medan Erik och Malin och några till sov (eller försökte sova) satt några av de övriga ute vid elden och grillade korv. Malin hade också gärna ätit korv men hon var trött och frusen och låg hellre i sängen.

På lördagen vaknade gästerna sakta men säkert upp ur sin nattsömn. Utspridda i trädgården satt de sen och åt sin medhavda frukost. Thorsson gjorde upp en eld så att vi kunde grilla korv senare. Malin satt vid elden och åt sin frukost eftersom solen inte hade hunnit värma upp luften än. När elden hade blivit till glöd satte sig sällskapet runt eldstaden och grillade korv. Malin åt två och Erik åt tre. Sen packade Erik och Malin ihop sina saker, kramade sina vänner hejdå och styrde kosan tillbaka till Stockholm. Det var en lång resa och Malin sov lite grann. Sex timmar senare var de hemma i sin lägenhet i Nacka. De packade upp, lagade mat och sen kraschade de i soffan framför ett tv-program de hade sett förut.

Snipp snapp snut så var helgen slut.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Och under helgen tog systern hand om katten...

Anonym sa...

Systern insåg i lördags, när hon var i lägenheten för att ge katten mat, att Malin och Erik inte hade diskat efter middagen de bjöd systern på på torsdagen. Systern gissar på att all disk som redan fanns på torsdagen inte heller var diskad...Det var inte en trevlig syn

Mala sa...

Jaha